Duits Engels
Logo SIEDH

PLANNEN

De stichting Industrieel Erfgoedpark 'De Hoop' zit boordevol plannen, de realisering van die plannen gaat echter gepaard met veel geld, geld dat nu eenmaal niet voor het opscheppen ligt. Toch zal een deel van de plannen op korte termijn in uitvoering genomen gaan worden.

In het voorjaar van 2004 werden meer dan 60 houten palen geheid welke dienen als dragers voor het fundament van de molen dat eind 2004 gereed kwam. De bouw van een reconstructie is uitgesteld omdat paltrokmolen 'De Otter' uit Amsterdam mogelijkerwijze naar Uitgeest verplaatst gaat worden. Als gevolg van allerlei gerechtelijke procedures wordt deze eventuele verplaatsing vertraagd. Er zal op zijn vroegst in 2009 een besluit genomen worden of er al of niet een replica gebouwd gaat worden.

Bezoekerscentrum 'De Kijkschuur' zal het tijdelijke, veel te beperkte bezoekerscentrum gaan vervangen. Dankzij recent verkregen subsidies zal binnenkort met de bouw begonnen worden.

Een restaurant zal ervoor zorgen dat bezoekers van het erfgoedpark kunnen genieten van een hapje en een drankje. In de zomer van 2007 is met de bouw begonnen en de verwachting is dat het restaurant in het voorjaar van 2008 geopend kan worden.

De van de heer Klaas de Leeuw in bruikleen ontvangen 'Westermolen' zal in de winter/voorjaar 2008 op de droogschuur geplaatst worden. Het aandrijfwerk zal worden aangepast aan het doel te weten het aandrijven van kleine houtbewerkingsmachines. De werkzaamheden worden deels door vrijwilligers uitgevoerd. Het aandrijfmechanisme zal door een professionele molenmaker worden uitgevoerd.

Duits Engels