Logo SIEDH

Industrieel Erfgoedpark 'De Hoop' krijgt restaurant

Uitgeest 26 september 2006

Afgelopen donderdag is een overeenkomst getekend bij Notariskantoor Janssen en van Commenee te Heemskerk tussen de Stichting Industrieel Erfgoedpark 'De Hoop' (SIEDH) en de Stichting Administratiekantoor Klein Dorregeest (SAKD) waarmede de bouw en exploitatie van een restaurant op het erfgoedpark mogelijk wordt. Dit restaurant zal in houtbouw worden uitgevoerd in een 20e eeuwse Zaanse stijl, volgens de ontwerpplannen voor het erfgoedpark. De bouw en de exploitatie geschiedt voor rekening en risico van de de Stichting Administratiekantoor Klein Dorregeest. Het is de bedoeling dat het personeel van het te bouwen laagdrempelige restaurant grotendeels zal bestaan uit mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap.

Het bestuur van de SIEDH is op zoek geweest naar mensen die de bouw en exploitatie van het restaurant voor hun rekening zouden willen nemen. Na talloze gesprekken is het bestuur blij dat zij met de heer Theo Kaandorp en zijn echtgenote, bestuurders van de SAKD, tot overeenstemming heeft kunnen komen. De heer Kaandorp is van plan binnenkort met de bouw te beginnen en hoopt in de loop van 2007 het restaurant te kunnen openen: "Ik begin nu al met de voorbereidende werkzaamheden en de bouw zal niet lang op zich laten wachten".
Het bestuur van het erfgoedpark is van mening dat het restaurant het bezoekersaantal aanmerkelijk zal doen groeien. Bart Romijn, voorzitter van de SIEDH: "Dit is fantastisch voor ons erfgoedpark, een goed kopje koffie, een lekkere pannekoek of eenvoudige maaltijd maakt het park aantrekkelijker voor bezoekers, bovendien vinden wij de plannen om een deel van het restaurantpersoneel te werven onder gehandicapte mensen zeer te prijzen. De ontwikkeling van het Industrieel Erfgoedpark 'De Hoop', vertraagd door perikelen omtrent de verplaatsing van de paltrokmolen De Otter uit Amsterdam, krijgt hiermee weer een nieuwe impuls. Binnenkort wordt ook gestart met de aanleg van een scheepshelling "oude stijl". Kortom er is leven in de brouwerij".

restaurantcontract
De beide besturen nemen de notariƫle akte door alvorens tot ondertekening over te gaan. V.l.n.r. P. Van Diepen, B. Romijn en Th. Klaver van de SIEDH, notaris H. Jansen, Th. Kaandorp en T. Kaandorp van de SAKD